facebookfacebook
hírlevélhírlevél
oneTERMÉKEK
Vissza

Kilenc „férfias” étel

A férfiasság, a tesztoszteron szint növeléséről leginkább csodaszerek vagy a dopping jut eszünkbe. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a cél érdekében mennyit kockáztat. 
Akiknek nincs versenycéljuk a testépítéssel, ám komoly izomzatot szeretnének, számtalan lehetőség közül választhatnak, hogy megteremtsék szervezetükben azt az állapotot, mely pozitív hatással van az izom növekedésére. Ráadásul táplálékkiegészítők mellett számtalan hagyományos étel is a segítségünkre lehet. Következzen kilenc ilyen férfiasságnövelő étel! 
Maca 
Maca egy egzotikus, perui növény gumója. A legtöbb természetes csodaszer ilyen egzotikus helyekről érkezik, ki tudja miért, de az itt élő népek kulcsfontosságúnak tartották a magas potenciát… :-) A perui őslakók régóta alkalmazzák ezt a gumót. 
Képes arra, hogy növelje a tesztoszteronszintet, ezzel együtt a nemi vágyat. Megfigyelések szerint az utóbbi hatás inkább hölgyeknél figyelhető meg. Úgy találják, hogy a maca a stressz káros hatásait is képes csökkenteni, márpedig a stressz kezelése nagyon jelentős, ha valaki meg szeretné tartani izomtömegét. 
Banán 
Banánt többen esznek edzés előtt szénhidrátként. Ezután banánevéskor gondolj arra, hogy ez a gyümölcs bromelaint tartalmaz, ami táplálékkiegészítő termékekben is fellelhető. Segíti a fehérjefelszívódást, és a megfigyelések szerint a szexuális aktivitásra is hatással van. 
B-vitamint is tartalmaz a banán, ami szintén jótékony hatással van a szexhormonok képződésére, valamint növelheti a test energiaszintjét. 
Tökmag 
A tökmag cinket tartalmaz, ami létfontosságú a tesztoszteron termelésében. A cink hiánya nőknél teljes frigiditást okozhat egyes források szerint. A tökmag omega-3 zsírsavakat tartalmaz, és ennek megléte szintén több ponton kapcsolható a szexuális aktivitás növekedéséhez. 
Fokhagyma 
Kétélű fegyver! Főként akkor, ha nem izomtömegre vágysz, hanem gazdag nemi életre – könnyen elriaszthatja a kiszemelt áldozatot. Mindamellett képes arra, hogy a nemiszervek vérellátását serkentse, mégpedig az allicintartalomnak köszönhetően. 
Méh virágpor 
Állítólagosan ez a pollen képes növelni a spermaszámot. Mielőtt azt hinnéd, hogy a mezőre kell járnod legelni érte, elárulom, hogy táplálékkiegészítő készítmények is tartalmazzák ezt a csodaszert. Energizál és növeli az állóképességet. 
Füge 
A fügék rendkívül gazdagok aminosavakban. Az aminosavakat nem kell bemutatni a testépítéssel foglalkozóknak. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, de enzimeknek, hormonoknak is összetevői, tehát alapvetőek a szervezet számára. Mindemellett a fügéről úgy tartják, hogy képes fokozni a szexuális aktivitást. 
Bazsalikom 
A bazsalikomot már a középkorban is egyféle afrodiziákumként kezelték: úgy tartották, hogy csak szép hölgyek gondozhatják ezt a növényt, és ha valaki bazsalikomot adott a másiknak, akkor ott mögöttes szándék is sejthető volt. Ezért vigyázz, kinek adsz bazsalikomot! Ezen kívül még javítja az étvágyat, az emésztést is.
Chili 
Ha a déli népekre gondolunk, tudjuk, hogy milyen paprikás arrafelé a nemi hangulat. A chili erejét a capasicin adja. Ez a vegyület az endorfin-termelésre is hat, amit boldogsághormonnak is neveznek. Az endorfinnak kapcsolódó hatásai figyelemreméltók a sportolás területén, hiszen képesek növelni teljesítményünket azáltal, hogy csökkentik a fáradtságérzetet. A boldogsághormon segít küzdeni a stressz ellen is, aminek fontosságát az izomnövekedéssel kapcsolatban már említettem. 
Goji bogyó 
Amerikában sztárokkal reklámozták ezt a tibeti eredetű élelmiszert. Ázsiában vágyfokozóként is ismerik, Európában pedig az egészséges étkezés hívei között terjedt el. forrás:fitway.hu