2014-09-18 Orvosi székfű mi is ez?..
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik.
Tovább
2014-09-11 A citromos víz
Sokan csak akkor kezdenek el citromos vizet inni, amikor pl. jógázni kezdenek. A legtöbben a vizet/ásványvizet mindenféle ízesítés nélkül isszák, azonban mától biztosan citromosan fogod inni, ha meglátod, mennyivel jobbat tesz az egészségednek!
Tovább
2014-09-08 Flavonoid-Quercetin!
A quercetin egy növény pigment flavonoid.
Tovább
2014-09-04 A leghatékonyabb hangulatjavítók
A helyesen összeállított étrend nemcsak abban segít, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól, vagy éppen kordában tartsd a tested, hanem abban is, hogy jobb legyen a közérzeted...
Tovább
2014-09-04 A leghatékonyabb hangulatjavítók. 2 rész
folytatás
Tovább
2014-08-30 Cukor, szükségünk van-e rá?
Történelmileg visszatekintve valószínű, hogy az ember ízlése nem sokat változott, mert az édes ízt...
Tovább
2014-08-30 Cukor, szükségünk van-e rá? 2.rész
folytatás...
Tovább
2014-08-26 Honnan kerül a vitamin a kapszulába?
Miből állítanak elő ilyen sok vitamint?
Tovább
2014-08-26 Honnan kerül a vitamin a kapszulába? 2. rész
Folytatás..
Tovább
2014-08-17 A pajzsmirigy !
A pajzsmirigy hormonja szinte valamennyi szervünk működéséhez szükséges, így hiánya mindenféleképpen bajt okoz, mely az enyhétől a súlyos formáig terjedhet.
Tovább
2014-08-11 Óriási felfedezés a cukorbetegségről
Dán kutatók a grönlandiak genetikai állományát vizsgálva találtak egy génváltozatot, amely a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát jelentősen emeli.
Tovább
2014-08-04 Keserûnarancs
A Citrus aurantium, gyakoribb nevén a keserûnarancs a tradicionális kínai gyógyászatban már évezredek óta használatos az általános egészségi állapot javítására.
Tovább
2014-08-02 Természetes vérnyomáscsökkentők!
Életmódtanácsok a magas vérnyomás csökkentése érdekében
Tovább
2014-07-28 A petrezselyem
Hatóanyagai: a gyökér illóolajat tartalmaz (legfeljebb 0,5%), flavonoidokat, poliineket
Tovább
2014-07-18 Izotóniás italok!
Több tanulmány is bizonyította, hogy a legmegfelelőbb folyadék- és elektrolitpótlás az izotóniás italok fogyasztása révén valósítható meg
Tovább
2014-07-14 Az eritrit és a nyírfacukor
A cukor és a cukoralkoholok összehasonlítása
Tovább
2014-07-10 Az Aranygyökér
Ez akár egy népmese címe is lehetne… de nem mese jön, hanem egy stresszcsökkentő gyógynövény bemutatása.
Tovább
2014-07-03 Mi is a Niacin?
Sok termékeben látjuk feltüntetve lassan szinte minden kiegészítőben megtaláljuk..
Tovább
2014-06-30 Fokhagyma
A fokhagymának, ennek a régóta ismert, gyógyhatású fűszernövénynek számos előnyös hatása van szervezetünkre
Tovább
2014-06-28 A szódabikarbónáról
A szódabikarbóna nem más, mint a nátrium-hidrogén-karbonát, melynek képlete NaHCO3
Tovább
2014-06-25 A kukoricaszirupról!
Olvass!!
Tovább
2014-06-22 A cukorról!
Kétségtelen, hogy az emberi fajt erős vonzalom jellemzi az édes íz iránt, és ezt a vágyat az evolúció során vettük magunkra.
Tovább
2014-06-18 HST
Hypertrophy-Specific Training [HST]
Tovább
2014-06-16 ismét az alma lett a legszennyezettebb az USA-ban
Tovább..
Tovább
2014-06-13 Olvass! Glikémiás index és Inzulin index!
Tovább---
Tovább
2014-06-05 Koreai fenyőmag!
Mi is a Koreai fenyőmag?..
Tovább
2014-06-02 Ízfokozók
Mik is azok az ízfokozók valójában?
Tovább
2014-05-31 Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni.
Tovább
2014-05-27 Kilenc „férfias” étel
Aki izomtömeget szeretne, figyel rá, hogy mindig meglegyen a számára szükséges tápanyagbevitel...
Tovább
2014-05-24 A koleszterinről!
A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható vegyület...
Tovább
2014-05-22 Mi is a Lutein?
A lutein egy karotinoid, tehát egy természetes színagyag vagy pigment, mely a sötétzöld leveles zöldségekben található meg.
Tovább
2014-05-19 Szőlőmagról! :)
Tovább...
Tovább
2014-05-15 Igyál és légy boldog!! 2. rész
Folytatás...
Tovább
2014-05-08 Igyál és légy boldog!! 1. rész
Amikor folyadékot vesztünk,nemcsak az izzadtsággal, hanem a szánkon keresztül, a lehelettel is párologtatunk.
Tovább
2014-05-05 Mi is a Likopin?
A paradicsomban lévő likopin csökkenti a szélütés, azaz a sztrók kialakulását
Tovább
2014-05-05 Mit kell tudni a transz-zsírokról? 1.rész
Óvatos becslések szerint Magyarországon évente legalább 1000 ember halálát lehetne elkerülni, ha az iparilag előállított transz-zsírsavakat teljesen száműzni lehetne.
Tovább
2014-05-05 Mit kell tudni a transz-zsírokról? 2.rész
Miért használják, ha káros?
Javítja a termék állagát, a margarint könnyen kenhetővé teszi hideg állapotban is. Hosszabb ideig megőrzi a termék a minőségét, mert ezáltal csökkentik az oxidációra (avasodásra) hajlamos zsírsavak arányát.
Tovább
2014-04-28 A szelén
A szelén létfontosságú nyomelem, antioxidáns.
Tovább
2014-04-24 Antioxidánsok
Mik azok az antioxidánsok?
Tovább
2014-04-16 Mi is az Echinacea?
A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, piros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik.
Tovább
2014-04-12 A gránátalma
A gránátalma egészségügyi előnyei..
Tovább
2014-04-08 Érdekesség a Dió- olajról! :)
A dióolaj gyógyászati használata.Orosz Pétertől..
Tovább
2014-04-08 A szezámmag mint kalcium forrás
A szezámmag igen értékes alapanyag lehet a konyhában, ha nem csak kenyerek vagy saláták tetejére szórva használjuk..
Tovább
2014-04-03 Béta-Alaninról
Mi ez és honnan származik?
Tovább
2014-03-31 Mi is a TAURIN?
A taurin az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található.
Tovább
2014-03-27 Lecitin
Motorolajként funkcionál az idegrendszer számára, így a különféle ingerek akadálytalanul közvetítődnek a segítségével.
Tovább
2014-03-27 Keserű dinnye
Milyen gyógyhatása van a keserű dinnyének?
Tovább
2014-03-24 Mi a HMB?
A HMB a Béta-hidroxi Béta-metilbutirát rövidítése. Az egyik
esszenciális aminosav, a leucin
metabolitja. Természetes táplálékkiegészítő, mely kis menny
iségben megtalálható bizonyos
gyümölcsökben (pl. grapefruit), halban, de még az anyatejben is
.
Tovább
2014-03-20 Az édesburgyonya! :)
Nem bizony, mert ennek a krumplinak kinéző zöldségfélének semmi köze a burgonyához. Ez a rendszertani tévedés azonban ne vegye el a kedvünket tőle: aki teheti, feltétlenül kóstolja meg!
Tovább
2014-03-18 A hajdina
Bár igen sokrétű a felhasználása, Magyarországon kevesen fogyasztanak hajdinát. A pohánka vagy tatárka néven is ismert növényt a gabonafélék közé soroljuk, botanikailag azonban a keserűfélék családjába tartozik.
Tovább
2014-03-15 Érdekesség a HGH-ról
Könnyen növelheted a növekedési hormon (HGH) szintjét úgy is, hogy finom és legális dolgokat eszel. Nem kell fecskendő!
Tovább
2014-03-13 A Barna Rizs
A barna kenyér és rizs fogyasztása már nem csak a fogyókúrázók hóbortja, egyre több egészséges életmódot élő választja a fehér helyett a barna termékeket.
Tovább
2014-03-11 Esszenciális zsírsavak!
Az esszenciális zsírsavak olyan anyagok, melyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, és fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében. Ismerjük meg jobban ezeket a fontos tápanyagokat!
Tovább
2014-03-10 ZAB
A pehely vagy korpa formájában könnyen és sokoldalúan felhasználható zab különösen jótékony hatással van a szervezetre a téli hónapokban, mikor hajlamosak vagyunk többet enni, viszont kevesebbet mozogni.
Tovább
2014-03-04 Kollagén
A kollagén jelen van minden többsejtű szervezetben. A kollagén valójában zselatin, mely a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben fehér rostokból épül fel (kollagén rostokból), melyek aztán mátrixos alakban rendeződnek.
Tovább
2014-03-03 A savófehérjék hasznos élettani tulajdonságai
Az utóbbi 20 évben óriásit változott a tejsavófehérjék megítélése: sajtgyártási hulladékból igen megbecsült termékké vált magas tápértéke és funkcionális élettani tulajdonságai miatt
Tovább
2014-03-03 Béta-karotin
A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet - szükségleteinek megfelelően - maga állítja elő belőle az A-vitamint a májban.
Tovább
2014-03-03 Króm
A króm egy nyomolem, amely számos életfolyamatunkban fontos szerepet tölt be. A lakosság jelentős részét érintheti a krómhiány, és ennek következményei, a romló cukorháztartás, a fizikai és mentális kimerültség.
Tovább
2014-03-01 A tej és tejtermékek egészség-károsító hatásai ez lenne a feketeleves?
Az egyik legerősebb tévhit
Ki ne hallotta volna nap mint nap hogy \"a tej egészséges\" vagy \"tápanyagokban gazdag\",\"a gyermekek számára fontos\" stb... Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezője az igaz.
Tovább
2014-03-01 A tej és tejtermékek egészség-károsító hatásai ez lenne a feketeleves? 2. Rész
Folytatás
Tovább
2014-02-27 A gyógyító kurkuma
A kurkuma nemcsak fűszer, hanem az új csodagyógyszer, mert kiderült, hogy hatékonyan csökkent minden gyulladást és a daganatos betegségek minden fázisában hatékony segítség.
Tovább
2014-02-25 A halolaj
Prof. Tom Saldeen: A minőségi halolaj ismérvei
A különféle halolaj készítmények között nagyon nagy minőségi különbségek lehetnek. A minőségi halolaj meghatározásakor a legfontosabb szempontok: a hatékonyság, a biztonság és a mellékhatásoktól való men
Tovább
2014-02-24 Gyakori kérdések a savófehérjékről
A savófehérje nem újdonság, évszázadok óta elérhető azok számára, akik szerint a tápláló ételek fogyasztása főszerepet játszik az egészség megőrzésében. Az utóbbi 15-20 évben a savófehérjék tápértéke egyre ismertebbé vált.
Tovább
2014-02-24 Rosszul alszol? A megoldás:
Nyugtató hatású esszenciális aminosav:
A RELAXÁCIÓ ÉS A PIHENTETŐ ALVÁS ÉRDEKÉBEN!
HANGULATJAVÍTÓ HATÁSÚ!
FOKOZZA A REGENERÁCIÓT!
TELJESEN TERMÉSZETES!
Tovább
2014-02-20 Koffein - kávé, tea, guarana
A koffein hatóanyaga megtalálható a kávé- és kakaóbabokban, tealevelekben, guarana bogyókban (mogyoróhoz hasonlatos növény, gyümölcs), kóladióban.
A koffein (caffeine) (1,3,7-trimetil-xantin, C8H10N4O2) fehér, keserű ízű, kristályos vegyület.
A kávé
Tovább
2014-02-19 A Fahéj
A jóízű, finom illatú fűszernövény régóta ismert, gyakran használt konyhafűszer. Tudományosan bizonyított egészségre gyakorolt kedvező hatásai is figyelmet érdemlőek, és meglepően hosszú a sor. Íme.
Tovább
2014-02-17 A tápérték, a biológiai érték és az élvezeti érték
Olvassunk utána mit is jelentenek ezek...
Tovább
2014-02-13 A hardgainer-módszer alapjai
Kik nevezhetők hardgainernek?
Tovább
2014-02-10 Inzulin rezisztencia
Leginkább a nőket veszélyeztető állapot. Előfordul, hogy a jelentkező tüneteket - rossz közérzet, fáradékonyság, koncentrálóképesség zavarai, gyengeség - nem veszik komolyan, az életmóddal járó, normális testi reakciónak gondolják, amely majd elmúlik, ha
Tovább
2014-02-10 Inzulin rezisztencia 2.rész
Folytatás
Tovább
2014-02-06 Banán
25 ok a fogyasztására..
Tovább
2014-02-06 Fruktóz vs glükóz
Mostanában nagy vita tárgya a fruktóz, mivel számos hétköznapi étel tele van magas fruktóz tartalmú kukorica sziruppal. És a kukorica lobbi igen erős. Már TV hirdetéseket is produkáltak azt sulykolandó, hogy a magas fruktóz tartalmú kukorica szirup nem ro
Tovább
2014-02-06 Fruktóz vs glükóz 2.rész
Folytatás!..
Tovább
2014-02-04 A flavonoidok
A Flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegségmegelőzésben.
Tovább
2014-02-04 A flavonoidok 2.rész
Folytatás..
Tovább
2014-02-02 Colostrum
A Colostrum(kolosztrum)sokak által nem ismert ám annál fontosabb termék lehet. Ez nem más mint az előtej, elsőre meghökkentő lehet ám érdemes tovább olvasni, sok érdekességre derülhet fény....
Tovább
2014-01-30 A rágás fontossága
A jó emésztés legfontosabb feltétele az ételek gondos megrágása.
Tovább
2014-01-28 Kókuszolaj
A kókuszolaj jótékony hatása
Tovább
2014-01-24 Michael Downey: A sáfrány, mint hatékony gyulladáscsökkentő
Érdekességek a nagyvilágból:
A sáfránynak, úgy tűnik, az egyik főhatása a gyulladáscsökkentés (Poma és mtsi., 2012), ugyanis a depresszió gyulladásos folyamat (az antidepresszánsoknak nincs gyulladáscsökkentő hatása), s a rák kialakulásában ugyancsak ku
Tovább
2014-01-24 A zöldtea igazi csodaszer!
Olvasd el, miért!
Tovább
2014-01-24 A Stevia 1.rész
Egy igen érdekes cikk a természetes édesítőszerről...
Tovább
2014-01-24 A Stevia 2.rész
Folytatás...
Tovább
2014-01-05 Shawn és Ronnie válik
Shawn Rhoden-nek ismét új szponzor után kell néznie, a napokban ugyanis elhagyta eddigi támogatója, a legendás Ronnie Coleman cégét.
Tovább
2013-12-02 Dudás Ádám NAC világbajnok
Ádám végre hozta a tőle vártat!
Tovább
2013-11-26 Kai Greene megmutatta magát
Kai Greene megmutatta magát a hétvégén, amiből azonnal le lehet szűrni, hogy nem Kevin Levrone offszezon stratégiáját követi.
Tovább
2013-11-18 Dexter Jackson megcsinálta a lehetetlent
Dexter Jackson megcsinálta a lehetetlent: a Tijuana Pro megnyerésével majdnem visszahúzta a versenyt az átlagos profi színvonalra.
Tovább
2013-09-02 Kiss Jenő visszatérése sikerrel járt, Baito pedig nyert!
Baitollah Abbaspour lett a Nordic Pro bajnoka, miközben a legendás Kiss Jenő elsőre a hetedik helyet csípte meg.
Tovább
2013-08-29 CENTOPANI A TAMPA PRO GYŐZTESE!
Evan Centopani nagyon jó csomaggal érkezett Tampa-ba. A kondíciója nagyon rendben volt, és ez alkalommal nem volt olyan lapos sem – ami gyakran elő szokott fordulni vele.
Tovább
2013-08-26 A 2013-as WBFF Világbajnokságra augusztus 23-24-én kerül sor Las Vegas-ban
A 2013-as WBFF Világbajnokságra augusztus 23-24-én kerül sor Las Vegas-ban, mégpedig az Olimpia hétvégének is helyet adó Planet Hollywood-ban!
Tovább
2013-08-26 DALLAS EUROPA SUPERSHOW INDULÓLISTA!
A 2013-as IFBB Europa Supershow augusztus 16-án és 17-én kerül megrendezésre Dallas-ban. A programban a férfi testépítés, a férfi physique, a női physique és a figure kategóriák szerepelnek.
Tovább
2013-08-15 KUCLO A DALLAS EUROPA SUPERSHOW GYŐZTESE!
A Dallas-i tűzoltó Steve Kuclo nyerte a 2013-as Dallas Europa Supershow-t, szimmetriájának, arányainak és talán színpadi prezentációjának köszönhetően – és szerzett Mr. Olimpia kvalifikációt.
Tovább