facebookfacebook
hírlevélhírlevél
oneTERMÉKEK
Vissza

Kiss Jenő visszatérése sikerrel járt, Baito pedig nyert!

Baitollah makulátlan kondíciója végül megnyerte a napot, és bár genetikai adottságai jóval gyengébbek, mint az előzetes favorit, Lionel Beyeke-nek, így is sikerült megelőznie a franciát, behúzva egy meglepetésgyőzelmet. Mellesleg már szokása vált Baito eredményeit mindig Tóth Daniéval azonosítani, miután vívtak néhány szoros harcot az elmúlt évben, így Dani is reménykedhet, hogy egyszer összeállnak a csillagai, és megcsinálhatja a csodát.

Beyeke egyik szeme most valószínűleg sír, miközben a másik nevet, hiszen bár a pontversenyben a második hellyel is kvalifikálta magát a Mr. Olympia-ra, az egyértelműen nem tesz jót a presztízsének, hogy megint nem jött össze neki a győzelem. Persze csak saját magát hibáztathatja a tökéletlen kondícióért, de tény, hogy ezt a versenyt elsősorban neki kellett elveszítenie ahhoz, hogy bárki más megnyerhesse - és ez meg is történt.

Alexey Shabunya lett a harmadik végül, megelőzve honfitársát és névrokonát, Alexey Lesukov-ot. A két orosz fizikuma körülbelül annyira hasonlít egymásra, mint családnevük; azaz semennyire. Egyikük magas, a másik alacsony, egyikük száraz, a másik nem igazán, egyiküket kerekebb izomzattal látták el a szülei, míg a másikra ez nem annyira igaz. Ezen a hétvégén azonban a finn verseny bírói a felkészültséget jutalmazták meg az adottságok helyett, így kerülhetett Shabunya a dobogóra, miközben Lesukov éppen lecsúszott róla - de ez mindkettejük számára kiváló eredmény, hiszen még erősen újoncnak számítanak a profi ligában.

Az ötödik helynek Emiliano Delluomo örülhet a második kihívás résztvevői közül, míg Kiss Jenő végleges helyezéséről egyelőre csak félhivatalos információnk van: hetedik lett visszatérő versenyén. Ez mindenképpen komoly eredmény a magyar legendától, hiszen 14 éves kihagyás után nyilván nem lehet azonnal Mr. Olympia győzelmeket várni tőle, azonban hozta azt, amit a rajongói elvárhattak - és sokan el is vártak - tőle: abszolút versenyképes volt az utóbbi években teljesen kicserélődött és megváltozott profi mezőnyben. Ráadásul apróbb bakik is becsúsztak a mostani hétvégén, például a barnítás sem sikerült tökéletesen, így szinte biztos, hogy Jenő tovább tud javítani a mostani eredményen, így az egyetlen kérdés csak az lehet, hogy milyen messzire akar menni ezért.

 

Végeredmény:

1. Baitollah Abbaspour
2. Lionel Beyeke
3. Aleksey Shabunya
4. Aleksey Lesukov
5. Emiliano Delluomo
6. Daniele Seccarecci
7. Kiss Jenő
8.Mohammad Bannout
9. Jerry Ossi
10. Matthias Botthof
11. Alexandre Nataf
12. Mehdi Hatami
13. Jari Mentula

 

Baitollah Abbaspour

 

Kiss Jenő

 

 

Forrás: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/hirek/baito-nyert-kiss-jeno-visszatert