facebookfacebook
hírlevélhírlevél
oneTERMÉKEK
Vissza

Colostrum

Immunerősítő termék.

Mire jó a colostrum? 
- Allergia leküzdésére
- Felső légúti megbetegedések (influenza)
- Daganatgátló és immun-stimuláló hatás
- Bőrgyógyászai alkalmazások
- Nem-szteroid gyulladásgátlók mellékhatásai esetén

kolosztrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon egyedül ezek tartalmaznak szájon át bevehető immunglobulint, és ez az egyetlen anyag, amivel egyszerre többféle, a szervezetben már megtalálható, immunbiológiailag hasznos fehérjét (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át lehet a szervezetbe juttatni.

A tehén az ellést követő 24-36 órában több kolosztrumot (előtej) ad, mint amennyi a borjúnak szükséges. A felesleges mennyiség - mint a COLOSTRUM kivonat - alapanyaga értékesíthető. A termék gyártásához bonyolult logisztikai rendszer alkalmazásával, körültekintő szállítási feltételekkel történik az alapanyag begyűjtése. A gyártáshoz Németországból, Svájcból és Ausztriából kb. összesen 600 gazdaságból történik a begyűjtés; ezek kivétel nélkül úgynevezett biogazdaságok. A biogazdaságokban a tehenek természetes és ellenőrzött takarmányt fogyasztanak és azok az egyedek, amelyek bizonyos adalékanyagokat és gyógyszert kapnak nem adhatnak kolosztrumot.

Összetevők:

Az immunglobulinok (= antitestek) fontosak az emberi szervezet számára a fertőzések megelőzésében, ellenük való védekezésben, valamint fontosak a gyulladásgátlásban is. Bizonyítást nyert, hogy a kolosztrum magas immunglobulin tartalma hatékonyan támogatja a szervezet immunrendszerét. (A tehén az ellést követő 3 nap alatt közel 2 kg különféle immunglobulint termel). A kolosztrum tartalmaz antitesteket az emberi szervezetben a hasmenés és a hányás előidézőjeként ismert E-coli baktérium ellen.

A természetes növekedési faktorok pozitív hatást gyakorolnak a szervezetben a sejtek anyagcseréjére azáltal, hogy egyes sejteknél elősegítik a sejtképződést, míg másoknál gátolják azt. Míg például az egyik növekedési faktor védi az izomsejteket, más növekedési faktor gátolja az átalakult sejt fejlődését, ahogy az valószínűleg a rákos sejtek esetében is történik. A sejtek anyagcseréjének tökéletes egyensúlyát a különböző növekedési faktorok közötti kölcsönhatás idézi elő. Ugyanakkor más növekedési faktorok képesek befolyásolni az immunrendszert azáltal, hogy a szervezet immunglobulin termelőképességét növelik a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen.

A kolosztrum tartalmaz citokeneket, melyek fontos elemei a szervezet védekező rendszerének. A glikoproteinek lehetővé teszik, hogy az immun és növekedési faktorok ne károsodjanak az emésztőrendszerben. A laktoferrinek és a transferrinek szállítják a vasat a vörösvérsejtekhez, és megakadályozzák, hogy a káros baktériumok és vírusok hozzájussanak a fejlődésükhöz szükséges vashoz. A prolaktin serkenti az emlőmirigyek tejkiválasztását. 

Az aminosavak nélkülözhetetlenek a sejt anyagcseréje és a sejt regenerációja számára. Az aminosavak hiánya fejlődési zavarokat, a sebek és gyulladások gyógyulásának elhúzódását, koncentrációs zavarokat, az immunrendszer általános gyengeségét stb. okozza. Az aminosavak optimális összetétele nélkülözhetetlen szervezetünk tökéletes fizikai és mentális működéséhez.

A vitaminok feltételei a normális fehérje-, zsír- és szénhidrát metabolizmusnak. Mindig elegendő mennyiségben kell rendelkezésre állniuk. Napjainkban szinte mindenki számára ismertek a vitaminhiány következményei.

A kolosztrum ezen kívül tartalmaz még endorfint, interferonokat, interleukinokat, lactoferrint, transferrint, biotint, L-karnitint, melatonint, inzulint, lysozymet, C3, C4 és orosomucoidot, alfa-1-fetoproteint, alfa-1- antitripsint, prolaktint, xanthin oxidazt, laktoperoxidazt, prolinban gazdag polipeptideket (PRP) és még sok minden mást.
forrás:bioplaza.eu