facebookfacebook
hírlevélhírlevél
oneTERMÉKEK
Vissza

A tej és tejtermékek egészség-károsító hatásai ez lenne a feketeleves? 2. Rész

Tüdorák, vastagbél-rák, petefészek-rák
A tej maga nem okoz rákot, de elosegíti olyan környezet megjelenését a szervezetben, ami a rákos sejtek kialakulásának kedvez. Yasuo Kagawa, japán biokémikus 1978.-ban egy tanulmányban a következo megdöbbento adatokat közölte:
Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy fore eso tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nott, addig a szívrohamok száma 35%-al nott, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbél rák is 77%-al nott, a tüdorákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentoek.
1989. április 15.-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Parkban 569 tejfogyasztó és 569 kontrol egyén vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdorák, 3,1-szeres volt a petefészek-rák, 2,49-szeres a prosztata-rák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál.
Norvégiában 1422 személyt vizsgáltak 11 és fél éven át. Azok körében akik naponta 2 vagy több pohár tejet ittak 3,5 szeresen több volt a nyirokszervi rákos megbetegedések száma, amit az okozhat hogy bizonyos állati fehérjék emésztésénél antigén (ellenanyagképzo) fehérje-töredékek keresztül jutnak a bélrendszer nyálka-membránjain.


A tejcukor (laktóz) érzékenység, allergia
Az emberi test 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd erosen beszünteti az ilyen enzimek termelését. Ki az az épeszu emlos, aki még ezután is "szopni" akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak késobb is tejet, ráadásul egy más fajét.
A sötét, vagy fekete boru emberek rendkívül túlérzékenyek a tejcukorra. Legkevésbé a fehérboruek érzékenyek, persze egyénenként különbözoen. Feltevések szerint az emberiség kb fele túlérzékeny a tejcukorra, akiknél ez hasmenést, eros gáztermelést, hasi görcsöket válthat ki.


Baktériumok
Ezek egész garmadája, veszélyesebbnél veszélyesebb fajtái kerülhetnek, vagy szaporodhatnak el a tejben.
Csak néhány a legtöbb bajt okozók közül: salmonella, E. coli, staphylococcus, TBC, BLV ("bovine leukemia virus") a szarvasmarha fehérvéruség vírusa (ez az amerikai tehenek 3/4-ében benne van), a sejtfal nélküli paraTB (vagy másnéven MAP "Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis") vírus, ami a legújabb tanulmányok szerint a "gyógyíthatatlan" (emberi) Crohn-kór okozója (az USA-ban tömegesen fertoz), stb.
A két leghírhedtebb tehénbetegség a BIV ("bovine immunodeficiency virus") ez a "gyógyíthatatlan tehén AIDS", meg a BSE ("bovine spongiform encephalopathy"), ezek terjedését máig is vizsgálják. Ez utóbbi vírus okozta a "kerge-kórt".

Az egyetlen dolog ami a vírusok és az ember között van az a pasztörizáció (15 másodpercig 72 °C) . Sajnos ez nem nyújt tökéletes védelmet. India az egyetlen nagy tejfogyasztó ország, ahol a Crohn-kór ismeretlen, mert ok forralják a tejet. De az alább említett IGF-I-re a forralás sem jelent teljes védelmet. Angliában a boltok polcairól vett tejek akár 25%-ában is találtak paraTB vírust szezontól függoen, Irországban 19%-ában. Azaz a pasztörizáció bizonyíthatóan nem ad kello védelmet!
A tudósokat rendkívül megdöbbentette egy kanadai, majd egy orosz riport, akik eloször mutatták ki az emberi testben a BIV (a "szarvasmarha AIDS") ellen formálódott antitestecskéket. (A kutatók számos fertozo betegség jelenlétét úgy tudják csak kimutatni, hogy a szervezet bizonyos antitesteket hozott létre ellenük, tehát jelen vannak már.)
Elképeszto még rágondolni is, hogy ez a vírus már leküzdötte a fajok közötti lépcsot.


Mellrák, prosztata-rák
Ha eddig a tej még nem lett volna elég rossz, Monsanto, a kémiai mammutcég és az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenorzo Hivatal még inkább azzá tette, mert ez utóbbi engedélyezte a szintetikus rBST ("recombinant bovine somatotropin", ami másnéven az rBGH, "recombinant bovine growth hormone") nevu genetikailag létrehozott tehén hormont, ami kb 10-25%-al megnöveli a tej termelodését. Az ezzel kezelt tehenek teje 2 - 10 szeresen több IGF-I hormont ("insulin-like growth factor-I") is tartalmaz. Ez a növekedési hormon a sors szeszélyébol teljesen megegyezik az emberiével. Az IGF-I ugyan nem okoz rákot, de mint nemkívánatos adalékanyag kimutathatóan elosegíti a rákos daganatok növekedését. A legújabb kutatási eredmények szerint a legnagyobb IGF-I koncentrációval rendelkezo noknél 7-szeresen megnövekszik a mellrák esélye, a férfiaknál meg 4-szeresen a prosztata-rák esélye, továbbá megnövekszik a vastagbél-rák esélye is mert az IGF-I egy része képes behatolni a bélbe, ugyanis a tej kazein jelenléte meggátolja a teljes emészthetoségüket. A baj nem jár egyedül, a tehenek egészsége szintén megviseli a kapott szintetikus hormonokat, togy-fertozést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe.

Robert Cohen a könyvében neveket említve, dokumentumokkal is igazolja, hogy Monsanto milyen mértékben hamisított meg mérési eredményeket az rBGH egészségre kifejtett hatásairól, félrevezetve számos tudóst és a nyilvánosságot.

Két FOX tévés riporter (Steve Wilson, Jane Akre) nyíltsága miatt elveszítette állását Floridában, mert Monsanto nyomására a FOX tv menesztette állásaikból. A riporterek a szarvasmarha növekedési hormon sötét oldalát tervezték bemutatni. E két riporter pert indított a tévéállomás ellen és meg is nyerték azt 2000. augusztus 18.-án. Egy év múlva Goldman Környezetvédelmi díjat is nyertek azért az erofeszítésükért, amit az rBGH egészségre való hatásainak nyilvánosságra tárásában fejtettek ki.

Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sot nagyon is egészséges.
Szóba jöhet még a rizs-tej is. De semmiképpen sem szója-tejjel, mert az is rendkívül káros. (Kérem olvassa el a szójáról szóló cikkemet is!)

Dr. Norman W. Walker szerint az újszülött csecsemoknél nyilvánvalóan csakis anyatejjel kell helyettesíteni. Ha ez semmiképpen sem megoldható, akkor egy hónapos korig adva a kecsketej ajánlatos, mert ez hasonlít még úgy-ahogy, de mégis legjobban az anyatejhez.
4 hetes kortól a tápital 1/4-e sárgarépa kicentrifugázott leve legyen és 3/4-e pedig kecsketej. Idovel a sárgarépalé mennyiségét fokoza-tosan növelni kell. Csecsemoknek abszolút tilos szója italt adni. 

Hogyan lehet a csontokat kalciummal feltölteni?

Súlyosabb esetben egy fél pohár friss citromlébe alaposan megmosott, feltöretlen nyers tojást rakva, egy-két napig hagyva a hutoben, csak ügyeljen a kis mennyiségre, mert nagyon tömény. (A