facebookfacebook
hírlevélhírlevél
oneTERMÉKEK
Vissza

A gyógyító kurkuma

A Life Extension magazin olvasói régóta tisztában vannak a curry fűszerkeverék egyik komponense, a kurkuma sokrétű egészségépítő hatásával, ami a benne lévő kurkuminnak köszönhető. Kutatók világszerte vizsgálják a kurkumin rákellenes-, artritisz, cukorbetegség, csontritkulás és az Alzheimer-kór mögöttes kórállapotait javító hatását.

Rengeteg adat bizonyítja, hogy a kurkuminoidok különböző mechanizmusok által sokféle betegség megelőzésében és gyógyításában segítenek - a ráktól a szív- és érrendszeri betegségekig. Ezek között találunk gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, és a rákkal szembeni hatékonyságot növelő mechanizmusokat. Az emberi szervezetben a kurkumin talán egyik legfontosabb hatása, hogy gátolja a krónikus gyulladás kiváltójának a Nuclear Factor-kappa B-nek (NF-kB-nek) a működését. Az NF-kB egyfajta kapcsolóként működő fehérje, ami a gyulladáskeltő anyagokat aktiváló géneket kapcsolja be. Az NF-kB aktiváció a rákos folyamatok minden fázisában kimutatható, tehát ez a faktor egy fontos kutatási terület.

A kurkumin számos előnye

A kurkumin jótékony hatásai lényegében minden szervrendszerünkre kihatnak. Nem véletlen, hogy a National Institutes of Health (Nemzeti Egészségügyi Intézet) számos kurkumin vizsgálatot finanszírozott a gyógyhatások feltérképezésére. Ezek között volt a cisztás fibrózis kezelésében, az autoimmun betegségek, a szkleroderma kontrollásában, és különféle rákos megbetegedések elleni küzdelemben betöltött szerepének vizsgálata. Mindeközben a gyógyszergyárak világszerte azon dolgoznak, hogy a kurkuminon alapuló, szabadalmaztatható molekulákat találjanak, és jó pénzért piacra dobják, mint rákellenes kezelést. A kurkuminnak - többek között - bizonyított a baktérium-, gomba- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő, és antioxidáns hatása. Ugyancsak nagy reménység a kaukázusi ember leggyakoribb genetikai rendellenességével, a cisztás fibrózissal szembeni küzdelemben. Ezen kívül számottevő tényező a rák-, szív- és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer kór és a Parkinson kór elleni védelemben. A szklerózis multiplex kezelésében is ígéretes eredményeket mutat, valamint megvédhet a szürke hályog ellen, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat. A kurkumin ezen kívül a pszoriázis és különféle bőrsérülések, sebek kezelésében is reményteljes hatásokat mutat.forrás:tenyektevhitek.hu